Sałatka Z Jęczmienia Mandarynkowego
Sałatka z jęczmienia mandarynkowego wymaga z grubsza 25 minut od początku do końca. Ten bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis serwuje 8 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 7G tłuszczu i w sumie 178 kalorii. Jeśli masz pod ręką mandarynki, pokrojone migdały, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. To działa dobrze jako bardzo przystępnej cenie hor d ' oeuvre. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 41%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciasto mandarynkowo-Polentowe z syropem mandarynkowym, Sałatka Z Brokułów I Mandarynek, oraz Azjatycka Sałatka Mandarynkowa.
Instrukcje
Gotuj jęczmień zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedź i ostudź. W misce połącz jęczmień, grzyby, seler i cebulę. W słoiku z obcisłą pokrywką połącz olej, ocet, sos sojowy i sól; dobrze wstrząśnij.
Zalej mieszankę jęczmienną i wymieszaj, aby pokryć. Delikatnie wymieszaj pomarańcze i migdały. Przykryj i wstaw do lodówki na 4 godziny lub na noc.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay]()
Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay
Drobny żółto-zielony złoty kolor. Bogaty, wysunięty owoc silnie przejawia się bogatymi aromatami miodu gruszkowego i ekstraktu waniliowego, z nutami świeżych ziół i marcepanu. Bardzo pełne, bujne smaki ujawniają zintegrowane, typowo Carneros, dojrzałe jabłko i brzoskwiniowe owoce połączone z pikantnymi waniliowo-cynamonowymi elementami dębu. Finisz jest kremowy, okrągły i prażony, ani "charry", ani resiny, Dąb drobno zrównoważył potężne owoce. Jest to luksusowo teksturowane wino o wysokiej zawartości ekstraktu; świetna folia do bogatych dań rybnych, pikantnego kurczaka lub pieczeni cielęcej.