Sałatka Z Jarmużu Z Bagna Cauda Vinaigrette

Sałatka Z Jarmużu Z Bagna Cauda Vinaigrette
Sałatka Kale z Bagna Cauda Vinaigrette może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz anchois cyny, filiżanka oliwy z oliwek, orzechy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Bagna Cauda, Bagna Cauda, oraz Bagna Cauda.

Instrukcje

1
Usuń grubą łodygę ze środka jarmużu, ostrożnie odrywając dolną część liści, a następnie ciągnąc wzdłuż łodygi. Liść powinien odejść w takcie, brakuje Centrum, gdy łodyga kiedyś była.Ułóż liście jarmużu z największym na dole, najmniejszym na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
2
Zwiń liście na szerokość w cygaro. Obróć rolkę tak, aby otwór dotykał deski do krojenia. Cienko pokroić cygaro wynikiem będą piękne wstążki z kale.In dużą miskę do mieszania, wrzucić wstążki jarmużu wraz z dressingiem. Smak do przyprawiania i podawać z orzechami posypanymi na wierzchu, jeśli using.In mały robot kuchenny lub blender, połączyć anchois i olej z puszki, kapary, czosnek i skórki z cytryny i sok. Pulse aż grubo posiekane.W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu lub w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
JarmużJarmuż
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać oliwę z oliwek do procesora i puree do emulgowania. Strumień w gorącym roztopionym maśle i pulsować jeszcze kilka razy, aż do połączenia. Smak przypraw - anchois i kapary mogą być słone, więc nie chcesz dodawać więcej, aż do end.To podawać, wrzucić vinaigrette z surowym jarmużu, escarole, lub szpinaku. Lub podawać razem z surowymi warzywami jako bardziej tradycyjny sos do zanurzania. Opatrunek można przechowywać do tygodnia w lodówce. Podgrzać lekko w kuchence mikrofalowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
EscaroleEscarole
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn