Sałatka z jagód pszennych, jarmużu i żurawiny
Pszenica Berry, jarmuż i sałatka żurawinowa może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 280 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz pieprz, jagody pszenicy, jarmuż dla niemowląt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj sałatka z buraków i kapusty pszennej, Sałatka z jagód pszennych z kabaczkiem, jarmużem, porzeczkami i orzechami włoskimi, oraz Chef Jameson Watermulder ' s Kale and Wheat Berry Salad dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jagody pszenicy w średnim rondlu. Przykryć wodą do 2 cali powyżej jagód pszenicy; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 50 minut lub do żucia przetargu.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Umieścić jagody pszenicy i pozostałe składniki w dużej misce; wrzucić delikatnie.
Święte pełnoziarniste! W przypadku chrupiących rodzajów granoli, w tym lunchu jest dobre odżywianie, co daje około dwóch trzecich dziennej rekomendacji pełnoziarnistej.
Zrób nasz przepis: pszenna jagoda, jarmuż i sałatka żurawinowa
12 krakersów pełnoziarnistych 100% (np. pszennych)
1 uncja sera Manchego, cienko pokrojonego
2 pełnoziarniste ciasteczka owsiane z czekoladą (np. ciasteczka owsiane Kaszi z ciemną czekoladą)
Każdy obiad zawiera 527 kalorii, 1g tłuszczu (2G tłuszczu sat), 15g białka, 8G węglowodanów, 3G błonnika i 671mg sodu.