Sałatka z jabłek, orzechów włoskich i mieszanych warzyw z winegretem Zinfandel - żurawina
Jabłko, orzech, i mieszane warzywa sałatka z Zinfandel-żurawina Vinaigrette może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.32 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 135 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Mieszanka żurawiny, sól, jabłko galan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy to Gruszka, prażony orzech i mieszana Sałatka Zielona z szampanem-winegretem żurawinowym, Zieleń mieszana z winegretem Orzechowo-figowym, oraz Zielenina mieszana z winegretem żurawinowym.
Instrukcje
Żurawinę i sok jabłkowy połączyć w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia; odstawić na 10 minut.
Odcedzić żurawinę; wyrzucić sok jabłkowy. Odstaw żurawinę na bok.
Doprowadzić Wino i sok żurawinowy do wrzenia na patelni i gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki (około 8 minut).
Wlać mieszaninę wina do średniej miski; dodać szalotki, sok z cytryny, sól i pieprz. Stopniowo dodawać olej, mieszając trzepaczką.
Połącz żurawinę, zieleninę, jabłko i cebulę w dużej misce.
Mżawka dressing nad sałatką; wrzucić delikatnie do herbu.
Posypać prażonymi orzechami włoskimi.