Sałatka z jabłek, orzechów pekan i sera pleśniowego
Sałatka z jabłek, pekan i sera pleśniowego wymaga około 10 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,83 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Mieszanka syropu klonowego, sałaty, połówek orzechów pekan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 48%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Sałatka z jabłek, orzechów pekan i sera pleśniowego z suszonymi wiśniami, Sałatka z serem pleśniowym, jabłkiem i orzechami pekan z winegretem z granatów, oraz Pasta Z Jabłek, Orzechów Pekan I Sera Pleśniowego.
Instrukcje
Dodaj warzywa, wiśnie, orzechy pekan, ser i jabłka do dużej salaterki.
Wymieszaj oliwę z oliwek, Dijon, syrop klonowy i ocet w małym słoiku i posyp solą i pieprzem.
Załóż pokrywkę na słoik i dobrze wstrząśnij, aby wymieszać.
Wlej trochę sosu sałatkowego na wierzch sałatki i wymieszaj, aby połączyć. Skosztuj sałatki i dodaj więcej sosu do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Chardonnay z wyborem podpisów Pedroncelli. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Wybór Podpisu Pedroncelli Chardonnay]()
Wybór Podpisu Pedroncelli Chardonnay
Bogate nuty cytryny, gruszki i miodu w bukiecie prowadzą do świeżych smaków jabłka, cytryny meyer i mango. Mieszanka dwóch partii Chardonnay dodaje zarówno walorów owocowych, jak i złożoności tostowanego dębu. Podkreślone jasną kwasowością wino kończy się chrupiącym, długim, trwałym wykończeniem.