Sałatka z homara z ogolonym koprem włoskim i cytrusami
Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $6.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę pomarańczową, ocet ryżowy, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z cytrusów, selera i ogolonego kopru włoskiego, Szafran gotowane krewetki z ogolonym koprem włoskim i cytrusowym winegretem, oraz Chrupiąca patelnia zapiekana Florida Snapper z kremem z marakui i cytrusami Florida i ogoloną sałatką z kopru włoskiego, przyozdobiona smażonymi krewetkami Florida Gulf i pikantnym Zielonym dżemem z Mango.
Instrukcje
Połączyć homara, majonez, 2 łyżeczki estragonu, i 1/4 łyżeczki soli; przykryć i przechowywać w lodówce.
Połączyć koper włoski, pozostałą 1/4 łyżeczki soli, skórkę pomarańczową i kolejne 5 składników (przez pieprz).
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać bułki na patelni; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Umieść 1/3 szklanki sałatki z kopru włoskiego w każdej bułce. Top każdej porcji z 1/2 szklanki sałatki z homara.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 160 dolarów.
![Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru]()
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Bardzo blady słomkowy kolor, z wybuchowym nosem żywych aromatów kwiatowych i chrupiących świeżych owoców, które zapewniają ostateczny wyraz chłodnego terroir. Podniebienie wykazuje duże napięcie i energię.