Sałatka Z Homara Lo Mein
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Homar Lo Mein sałatka może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 36g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka wody lodowej, pieprz, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 51%. Spróbuj Homar Yee Mein (Makaron Z Homarem), Pancit canton (Alias lo mein lub chow mein), oraz Sałatka Z Makaronem Lo Mein dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz żywych homarów, zanurz je najpierw głową w dużym rondlu z wrzącą wodą i gotuj, aż będą jaskrawoczerwone, około 8 minut. Używając szczypiec, wyjmij homary do miski. Gdy są wystarczająco chłodne, aby je obsłużyć, złamać pazury i ogon i usunąć całe mięso. Pokrój mięso z ogona i pazurów o grubości 1/4 cala i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowe do użycia.
Umieść hijiki w małej misce, dodaj wrzącą wodę i odstaw na bok, aż zmiękną, o 15 protokół. W małej misce, połączyć sos sojowy z 1 łyżeczka cukru i 1/4 łyżeczki oleju sezamowego.
Odcedzić hijiki i dodać go do miski. Odstawić na co najmniej 10 minut.
W średnim rondlu z wrzącą wodą blanszować groszek śnieżny do jasnozielonego, około 1 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś groszek śnieżny do lodowatej wody, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić i osuszyć, a następnie pokroić groszek wzdłuż na cienkie paski.
W misce połączyć czosnek, imbir, pokruszony czerwony pieprz, sos rybny, sok z limonki i pozostałe 2 łyżki cukru i 1 łyżeczka oleju sezamowego. Wymieszać 5 łyżek wody.
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać makaron i gotować, mieszając, aż al dente, o 4 protokół.
Odcedzić makaron w durszlaku i zwrócić je do rondla. Napełnij patelnię zimną wodą i obróć makaron wokół, a następnie odcedz. Powtórz ten proces jeszcze raz.
W dużej misce, połączyć makaron z homara, groszek śnieżny i hijiki i jego marynaty. Rzuć dobrze, używając czystych rąk lub szczypiec.
Dodaj sos rybny i liście kolendry, doprawić pieprzem i dobrze wymieszać. Sałatkę przełożyć na duży talerz, posypać orzeszkami ziemnymi i podawać.
Rekomendacja wina: prosty Riesling z nutą słodyczy podkreśli bogactwo homara i zrównoważy Azjatyckie smaki wodorostów i sosu rybnego. Rozważ 1994 Sichel Piesporter Goldtrpfchen Riesling Sptlese z Niemiec lub 1993 Columbia Winery Cellarmaster ' s Reserve Johannisberg Riesling ze stanu Waszyngton.