Sałatka z halibuta z orzo i czarnymi oliwkami

Sałatka z halibuta z orzo i czarnymi oliwkami
Sałatka z halibuta z orzo i czarnymi oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 654 kalorie, 40g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na $6.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, sok z cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki Z Halibuta Z Cytrusami, Rukolą I Czarnymi Oliwkami, Halibut pacyficzny z karmelizowanym koprem włoskim, czarnymi oliwkami, skórką pomarańczową i koperkiem, oraz Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 Aby przygotować rybę, włóż halibuta w kostkę do miski i dodaj skórkę z cytryny, sok z cytryny, oliwę z oliwek, gałązki mięty, sól i pieprz. Obróć kostki, aby je pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
HalibutHalibut
PieprzPieprz
RybyRyby
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
2 aby przygotować orzo, w misce połącz sok z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek, łyżeczkę soli i pieprz i wymieszaj, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
4 Przygotuj średnio gorący ogień z drewna lub węgla drzewnego w grillu lub rozgrzej grill gazowy lub brojler. Olej stojak grill, jeśli grillowanie, lub gotowy brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
3 w rondlu zagotować wodę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać pozostałe 1 łyżeczka soli i orzo i gotować aż al dente, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
SólSól
6
Dobrze odcedzić i umieścić w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Na ciepłe orzo wlać sok z cytryny i obrócić do okrycia. Delikatnie przekładamy skórkę cytrynową, oliwki, miętę i pietruszkę. Przykryj, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OliwkiOliwki
MiętaMięta
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
8
5 nawlecz kostki halibuta na około 8 szaszłyków. Nie pakować zbyt ciasno.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
9
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym 5 do 6 cali od źródła ciepła lub w brojlerze w tej samej odległości od ciepła i grilluj, obracając się raz, przez około 5 minut z każdej strony. Ryba powinna być po prostu nieprzezroczysta w środku. Nie przegotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
SzaszłykiSzaszłyki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
10
Wyjmij rybę z ognia i pozostaw na około 10 minut. Wsuń rybę ze szaszłyków. Orzo układamy na półmisku, a na wierzch polewamy rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
12
artykuł var
13
Typ_27_data = {};
14
artykuł
15
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn