Sałatka z halibuta z orzo i czarnymi oliwkami

Sałatka z halibuta z orzo i czarnymi oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 654 kalorie, 40g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na $6.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, sok z cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki Z Halibuta Z Cytrusami, Rukolą I Czarnymi Oliwkami, Halibut pacyficzny z karmelizowanym koprem włoskim, czarnymi oliwkami, skórką pomarańczową i koperkiem, oraz Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Aby przygotować rybę, włóż halibuta w kostkę do miski i dodaj skórkę z cytryny, sok z cytryny, oliwę z oliwek, gałązki mięty, sól i pieprz. Obróć kostki, aby je pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut.
2 aby przygotować orzo, w misce połącz sok z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek, łyżeczkę soli i pieprz i wymieszaj, aby wymieszać.
4 Przygotuj średnio gorący ogień z drewna lub węgla drzewnego w grillu lub rozgrzej grill gazowy lub brojler. Olej stojak grill, jeśli grillowanie, lub gotowy brojlerów.
3 w rondlu zagotować wodę na średnim ogniu.
Dodać pozostałe 1 łyżeczka soli i orzo i gotować aż al dente, 4 do 5 protokół.
Dobrze odcedzić i umieścić w misce.
Na ciepłe orzo wlać sok z cytryny i obrócić do okrycia. Delikatnie przekładamy skórkę cytrynową, oliwki, miętę i pietruszkę. Przykryj, aby się ogrzać.
5 nawlecz kostki halibuta na około 8 szaszłyków. Nie pakować zbyt ciasno.
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym 5 do 6 cali od źródła ciepła lub w brojlerze w tej samej odległości od ciepła i grilluj, obracając się raz, przez około 5 minut z każdej strony. Ryba powinna być po prostu nieprzezroczysta w środku. Nie przegotować.
Wyjmij rybę z ognia i pozostaw na około 10 minut. Wsuń rybę ze szaszłyków. Orzo układamy na półmisku, a na wierzch polewamy rybą.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.