Sałatka z groszku azjatyckiego z sosem sezamowo-pomarańczowym
Azjatycka Sałatka z groszku z sosem sezamowo-pomarańczowym jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 89 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, brązowy cukier, groszek cukrowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z groszku Edamame z sosem sezamowym, Sałatka z groszku Edamame z sosem sezamowo-imbirowym, oraz Azjatycka Sałatka z makaronem z bakłażanem, groszkiem cukrowym i sosem limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować dressing, zetrzeć 1 łyżeczkę skórki; wycisnąć 1/3 szklanki soku z pomarańczy na misce. Odstaw skórkę na bok.
Połącz sok, ocet i następne 4 składniki (przez sos chile) w małej misce; wymieszaj trzepaczką.
Aby przygotować sałatkę, podgrzej 2 łyżeczki oleju rzepakowego na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj paprykę i marchewkę na patelnię; smażyć 1 minutę, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj zarezerwowaną skórkę pomarańczową, groszek cukrowy, i sól do patelni; smażyć 2 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Przenieść mieszaninę grochu do dużej miski; ostudzić 5 minut. Wymieszać z zieloną cebulą i szpinakiem.
Wlać sos na sałatkę; wrzucić delikatnie do płaszcza.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Lubanzi Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.