Sałatka z groszkiem i makaronem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj sałatkę z groszkiem i makaronem. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 431 kalorii . Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 343 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on prezentowany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 23 minut . Udaj się do sklepu i kup sos worcestershire, groszek, ostry ser cheddar i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest solidnym wynikiem. Podobne przepisy to Makaron z groszkiem i boczkiem , Makaron z groszkiem i włoską kiełbasą i Makaron z dzikimi grzybami, groszkiem i boczkiem .
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
Ugotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente, około 8 minut.
Odcedź i przełóż ugotowany makaron do dużej miski wypełnionej lodowatą wodą, aby zapobiec jego rozgotowaniu. Mieszaj, aż makaron ostygnie, a następnie odcedź go na durszlaku, potrząsając nim, aby uwolnić jak najwięcej wody.
Przygotowanie sosu: W dużej misce wymieszaj czerwoną cebulę, sos sałatkowy, ocet jabłkowy, sos Worcestershire i cukier. Spróbuj, a następnie dopraw szczyptą soli i szczyptą lub dwiema mielonego pieprzu.
Dodaj makaron i dokładnie pokryj go sosem.
Dodaj groszek, ser i boczek. Uwaga kucharza: Jeśli przygotowujesz sałatkę wcześniej, przykryj ją i schłódź w lodówce do momentu podania, a następnie dodaj boczek tuż przed podaniem.