Sałatka z grillowanej cukinii z winegretem cytrynowo-ziołowym i ogolonym Romano i prażonymi orzeszkami pinii

Sałatka z grillowanej cukinii z winegretem cytrynowo-ziołowym i ogolonym Romano i prażonymi orzeszkami pinii
Grillowana Sałatka z cukinii z winegretem cytrynowo-ziołowym i ogolonym Romano i prażonymi orzeszkami pinii to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Ten hor d ' oeuvre ma 366 kalorii, 12g białka, oraz 31g tłuszczu na porcję. Za 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Czwartego Lipca. 1080 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli i pieprzu, musztardy dijon, skórki z cytryny i miodu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Sałatka z grillowanej cukinii z winegretem cytrynowo-ziołowym i ogolonym Romano i prażonymi orzeszkami pinii, Sałatka z Tęczowej komosy ryżowej z ziela cytryny z prażonymi orzeszkami pinii, oraz Ogolona brukselka i makaron z cukinii Chorizo z prażonymi orzeszkami pinii.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzej grill na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Cukinię posmarować z obu stron olejem rzepakowym i doprawić solą i pieprzem do smaku. Grilluj przez około 1 minutę z każdej strony (aż lekko zwęglą się i zwiędną), a następnie wyjmij je na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
W małej misce wymieszaj musztardę Dijon, sok z cytryny, skórkę z cytryny, miód do smaku oraz sól i pieprz do smaku i pietruszkę. Powoli ubij oliwę z oliwek, aż zemulguje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Cukinię skrop winegretem i pozwól jej marynować przez 15 minut w temperaturze pokojowej. Na wierzch z ogolonym serem, orzeszkami pinii, pietruszką i listkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Kumeu River Hunting Hill Chardonnay. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Kumeu River Hunting Hill Chardonnay
Kumeu River Hunting Hill Chardonnay
To wino ma pachnące aromaty kwiatu cytryny / limonki na nosie, które są typowe dla uroczych perfum z owoców uprawianych w Hunting Hill. Rocznik 2013 został dotknięty wiosennymi przymrozkami, a kolejne plony były w przybliżeniu o połowę mniejsze niż zwykle. Lato było jednym z najlepszych w historii, a winogrona były pięknie czyste, dojrzałe i intensywnie aromatyzowane, tworząc wino o intensywnej koncentracji i złożoności, które będzie bardzo długowieczne.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn