Sałatka z grillowanego tuńczyka z sosem Wasabi

Sałatka z grillowanego tuńczyka z sosem Wasabi
Grillowana Sałatka z tuńczyka z sosem Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 330 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 7,42 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, dostępną na rynkach azjatyckich i sklepach ze zdrową żywnością, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi, Sałatka z pieczonego Tunanu i rzodkiewki z sosem Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi chipsami musztardowymi Wonton dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W płytkim szklanym naczyniu połączyć 1 łyżkę sosu sojowego i 1 łyżeczkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Dodaj tuńczyka i płaszcz dobrze. Przechowywać w lodówce przez około 15 minut, obracając rybę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. W małej misce wymieszaj proszek wasabi z 4 łyżeczkami gorącej wody. Przykryć i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek WasabiProszek Wasabi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
W innej misce wymieszaj 2 łyżki ciepłej wody do tahini. Wymieszać pastę wasabi, ocet, musztarda, cukier, czosnek i pozostałe 2 łyżeczki sosu sojowego i 4 łyżeczki oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pasta WasabiPasta Wasabi
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
TahiniTahini
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Sezonować tuńczyka z solą i pieprzem; grill lub dusić aż chrupiący na zewnątrz i rzadkie w ciągu, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Przełóż rybę na talerz, aby odpocząć na kilka minut, a następnie pokrój ją na ziarno o grubości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
W dużej misce, wrzucić kiełki lucerny z grzybami enoki i wszystko, ale 2 łyżki dressingu; poluzować kiełki, aby równomiernie rozprowadzić dressing. Rozsypać liście szpinaku na 4 dużych talerzach i ułożyć tuńczyka na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Mżawka na pozostałe 2 łyżki sosu. Sałatkę z kiełków ułożyć na tuńczyku, roztrzepać marynowany imbir na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn