Sałatka z grillowanego tuńczyka z sosem Wasabi

Grillowana Sałatka z tuńczyka z sosem Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 330 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 7,42 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, dostępną na rynkach azjatyckich i sklepach ze zdrową żywnością, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi, Sałatka z pieczonego Tunanu i rzodkiewki z sosem Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi chipsami musztardowymi Wonton dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkim szklanym naczyniu połączyć 1 łyżkę sosu sojowego i 1 łyżeczkę oleju.
Dodaj tuńczyka i płaszcz dobrze. Przechowywać w lodówce przez około 15 minut, obracając rybę dwa razy.
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. W małej misce wymieszaj proszek wasabi z 4 łyżeczkami gorącej wody. Przykryć i odstawić na 5 minut.
W innej misce wymieszaj 2 łyżki ciepłej wody do tahini. Wymieszać pastę wasabi, ocet, musztarda, cukier, czosnek i pozostałe 2 łyżeczki sosu sojowego i 4 łyżeczki oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Sezonować tuńczyka z solą i pieprzem; grill lub dusić aż chrupiący na zewnątrz i rzadkie w ciągu, o 4 minut na stronie.
Przełóż rybę na talerz, aby odpocząć na kilka minut, a następnie pokrój ją na ziarno o grubości 1/3 cala.
W dużej misce, wrzucić kiełki lucerny z grzybami enoki i wszystko, ale 2 łyżki dressingu; poluzować kiełki, aby równomiernie rozprowadzić dressing. Rozsypać liście szpinaku na 4 dużych talerzach i ułożyć tuńczyka na wierzchu.
Mżawka na pozostałe 2 łyżki sosu. Sałatkę z kiełków ułożyć na tuńczyku, roztrzepać marynowany imbir na wierzchu i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.