Sałatka z grillowanego tuńczyka z białą fasolą i zwęgloną cebulą

Sałatka z grillowanego tuńczyka z białą fasolą i zwęgloną cebulą
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Grillowany Tuńczyk z białą fasolą i zwęgloną sałatką cebulową może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 49g białka, oraz 13g tłuszczu. Na $7.79 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pietruszki z płaskim liściem, sól, kapary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka z tuńczyka, białej fasoli i czerwonej cebuli, Sałatka z białej fasoli i tuńczyka, oraz Sałatka Z Tuńczykiem I Białą Fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Aby przygotować tuńczyka, połącz pierwsze 6 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Dodaj tuńczyka do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Wyjąć tuńczyka z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Umieść tuńczyka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Aby przygotować sałatkę, umieścić plastry cebuli na ruszcie grillowym pokrytym natryskiem; grill 5 minut z każdej strony lub do miękkości. Ochłodzić i posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Ocet i kolejne 5 składników (przez czosnek) połączyć w dużej misce, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodaj cebulę, ogórek, pietruszka, kapary, i fasola do mieszaniny octu; wrzucić do herbu. Ułóż 1 1/2 szklanki sałatki na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z około 1/2 mieszanki szklanki cebuli i 1 stek z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
Grgich Hills Estate Merlot
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn