Sałatka z gorącej wołowiny i zwiędłej rukoli

Sałatka z gorącej wołowiny i zwiędłej rukoli
Sałatka z gorącej wołowiny i zwiędłej rukoli jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sos sojowy, czosnek, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Z Zwiędłej Rukoli, Schab z jagnięciny w sosie na patelni z zwiędłą rukolą, oraz Gnocchi Z Pomidorami, Pancettą I Zwiędłą Rukolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rukolę opłukać i dobrze osuszyć. Wybierz delikatne gałązki z twardych łodyg i pokrój na długości od 3 do 4 cali (powinieneś mieć około 6 filiżanek gałązek); zarezerwuj łodygi do innego użycia lub Odrzuć. Ułóż gałązki rukoli w płytkiej misce lub na obramowanym talerzu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Opłukać wołowinę i osuszyć; przyciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
3
Pokroić w plastry grubości 1/8 cala o długości około 3 cali.
4
W małej misce wymieszaj sok z limonki, sos rybny, cukier i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
PieprzPieprz
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ustaw patelnię 10-12 cali na dużym ogniu. Gdy jest gorąco, dodaj 1 łyżeczkę oleju i przechyl patelnię, aby pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać cebulę i mieszać, aż lekko rumiane, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Wylać na rukolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
8
Przywrócić patelnię do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju i wołowiny i czosnku; mieszać często, aż wołowina jest lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Dodaj mieszaninę soku z limonki i mieszaj, aż się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
WapnoWapno
11
Z patelni zalać cebulą i rukolą. Przed podaniem delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn