Sałatka z gorącej wołowiny i zwiędłej rukoli
Sałatka z gorącej wołowiny i zwiędłej rukoli jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sos sojowy, czosnek, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Z Zwiędłej Rukoli, Schab z jagnięciny w sosie na patelni z zwiędłą rukolą, oraz Gnocchi Z Pomidorami, Pancettą I Zwiędłą Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rukolę opłukać i dobrze osuszyć. Wybierz delikatne gałązki z twardych łodyg i pokrój na długości od 3 do 4 cali (powinieneś mieć około 6 filiżanek gałązek); zarezerwuj łodygi do innego użycia lub Odrzuć. Ułóż gałązki rukoli w płytkiej misce lub na obramowanym talerzu do serwowania.
Opłukać wołowinę i osuszyć; przyciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Pokroić w plastry grubości 1/8 cala o długości około 3 cali.
W małej misce wymieszaj sok z limonki, sos rybny, cukier i pieprz.
Ustaw patelnię 10-12 cali na dużym ogniu. Gdy jest gorąco, dodaj 1 łyżeczkę oleju i przechyl patelnię, aby pokryć dno.
Dodać cebulę i mieszać, aż lekko rumiane, o 1 minutę.
Przywrócić patelnię do wysokiej temperatury.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju i wołowiny i czosnku; mieszać często, aż wołowina jest lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodaj mieszaninę soku z limonki i mieszaj, aż się zagotuje.
Z patelni zalać cebulą i rukolą. Przed podaniem delikatnie wymieszać.