Sałatka z gorzkiej zieleni z grzankami na zakwasie i ciepłym pomidorem Vinaigrette
Sałatka z gorzkiej zieleni z grzankami na zakwasie i ciepłym pomidorem Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 147 kalorii. Ten przepis służy 9 i kosztuje 99 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek w proszku, ocet balsamiczny, pomidor śliwkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest dobre. Podobne przepisy to Zwiędła Sałatka z Chard z grzankami Polenta i ciepłym winegretem z pomidorów wiśniowych, Ciepła sałatka z kopru włoskiego i gorzkiej zieleni, oraz Ciepła sałatka z grillowanych Fig, winogron i gorzkiej zieleni.
Instrukcje
Aby przygotować grzanki, ułóż kostki chleba na blasze do pieczenia. Lekko posmarować kostki chleba sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie pieprzem cytrynowym i czosnkiem w proszku; wrzucić do herbu.
Piec w 350 przez 10 minut lub do chrupkości, mieszając raz.
Aby przygotować sałatkę, połączyć rukolę, radicchio i escarole w dużej misce.
Aby przygotować vinaigrette, rozgrzać olej na patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać pomidora; gotować 2 minuty, często mieszając. Wymieszaj ocet, cukier, musztardę, sól i czarny pieprz. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 2 minut lub aż ciepłe.
Mżawka ciepłe vinaigrette na sałatkę; wrzucić delikatnie do herbu.
Miejsce 1 filiżanka sałatki na każdym z 9 talerzy sałatkowych; top każdej porcji z około 2 1/2 łyżeczki sera. Grzanki podzielić równomiernie między sałatki.