Sałatka z Frisée i dzikich grzybów z gotowanym jajkiem
Frisée i sałatka z dzikich grzybów z gotowanym jajkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, pieczarek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Sałatka Z Frisée I Dzikich Grzybów Z Gotowanym Jajkiem, Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, oraz Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieścić grzyby w dużej misce. Wrzucić z 4 łyżkiil. Grzyby rozsypać na oprawionej bakingsheet.
Posypać grubą solą i pieprzem.Pieczeń do miękkości, mieszając od czasu do czasu, 25to 30 protokół. Schłodzić do 2 godzin.
Umieść dużą miskę zimnej wody w pobliżu góry.
Wlej dodatkową wodę do dużejskillet, aby osiągnąć głębokość 2 cale.
Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny i generoussprinkling grubej soli na patelni. Bringwater do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Crackeggs, 1 na raz, do wody (może być biały). Gotować na wolnym ogniu, aż białka są gotowane przez i żółtka są nadal miękkie, okazjonalnie popijając wodą, około 3 minut.
Używając łyżki szczelinowej, przenieś jajkodo miski chłodnej wody. Rezerwa patelni z kłusownictwem wody. Czy do przodu: może być 2 godziny do przodu.
Niech stanąć w roomtemperatura. Przynieś reserved patelnię wodyaby gotować na wolnym ogniu. Przewijanie jajek 1 minuta.
Pozostałe 2 łyżki oleju i 2 łyżki soku z cytryny ubijamy w innej dużej łyżce do wymieszania. Przyprawić sos do smaku chrupką solą i pieprzem.
Dodaj frisée, rzodkiewki i grzyby i wrzucić do herbu. Dividesalad among plates. Wierzch każdej sałatki z jajkiem w proszku i podawać.
W porcji: 240,7 kcal kalorii,
2% kalorii z tłuszczu, 19,8 g tłuszczu,
7 g tłuszczów nasyconych,