Sałatka z fasolką szparagową i ziemniakami
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i całych 30 do swojej skrzynki z przepisami, sałatka z zielonej fasoli i ziemniaków może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 210 kalorii . Za 1,04 USD za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 8 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką przyprawę cajun, zieloną fasolę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny na Czwartego Lipca . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 61% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Wypróbuj sałatkę z zielonej fasoli i ziemniaków z winegretem Dijon , sałatkę ziemniaczaną i zieloną fasolą oraz sałatkę z migdałowej fasoli , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W rondlu gotować ziemniaki i czosnek we wrzącej, osolonej wodzie przez 5 minut.
Dodaj fasolę i gotuj jeszcze przez 10–14 minut, aż warzywa będą miękkie.
Ciepły bulion; zalej warzywa. Przykryj i schłódź przez co najmniej 2 godziny, mieszając kilka razy.
W małej misce połącz oliwę, ocet i przyprawy; dobrze wymieszaj.
Odcedź warzywa, dodaj sos i wymieszaj.
Jeśli wolisz, podawaj w misce wyłożonej sałatą.