Sałatka z fasoli szparagowej i ziemniaków
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj sałatkę z fasoli szparagowej i ziemniaków. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański przepis i cały przepis 30 serwuje 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 3 g białka i 8 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, szalotki, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 69%, to danie jest dobre. Sałatka z solonego dorsza, ziemniaków i fasoli szparagowej, sałatka z fasoli szparagowej i sałatka z fasoli szparagowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ziemniaki i czosnek włóż do garnka i zalej dobrze osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż ziemniaki będą miękkie jak widelec, około 20 minut; odpływ. Gdy ostygną, ale nadal będą gorące, ostrożnie przekrój ziemniaki na pół (staraj się nie ściągać skórki) i przenieś do dużej miski. Drobno posiekaj czosnek i dodaj go do ziemniaków wraz z po 2 łyżkami octu i oliwy z oliwek; sezon z solą. (Ważne jest, aby to zrobić, gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe, aby wchłonęły ocet i olej i były całkowicie przyprawione.)
W międzyczasie zagotuj w kolejnym garnku dobrze osoloną wodę na średnim ogniu. Przygotuj miskę z lodowatą wodą i obficie dopraw ją solą.
Dodaj fasolkę szparagową do wrzącej wody i gotuj do miękkości, 5 do 6 minut (ugryź fasolę, aby mieć pewność, że jest odpowiednio ugotowana); odcedź i natychmiast wlej wodę z lodem, aby je „zszokować” lub przerwać gotowanie. Gdy ostygną, odcedź fasolki szparagowe i pozwól im trochę wyschnąć.
Do miski z ziemniakami dodaj fasolkę szparagową, oliwki, oregano, szalotkę i płatki czerwonej papryki. Mieszaj, aby dobrze połączyć; posmakuj i dopraw do smaku.
W razie potrzeby dodać pozostałą oliwę i ocet. Ta sałatka jest teraz dobra, ale będzie jeszcze lepsza, jeśli pozostawisz ją na co najmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej.