Umieść jęczmień i łyżeczkę soli w małym-średnim rondlu z pokrywką z 1 szklanką gorącej wody; przykryć, doprowadzić do wrzenia, następnie włączyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta i jęczmień będzie miękki, o 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Przecedzić przez drobne sito siatkowe, aby usunąć nadmiar wody, a następnie schłodzić i puch.Podczas gdy jęczmień gotuje, mocz bulgur. Aby to zrobić, włóż bulgur i pozostałą łyżeczkę soli do średniej miski; dodaj 1 szklankę wrzącej wody, przykryj miskę i pozostaw na 20 minut. Przecedzić przez drobne sito siatkowe, aby usunąć nadmiar wody, a następnie schłodzić i fluff.In duża miska, ubić razem nasiona sezamu, olej rzepakowy, olej sezamowy, sok z cytryny, ocet ryżowy, sos tamari, syrop klonowy, słodka papryka, czosnek w proszku, czarny pieprz, i gorąca papryka (lub cayenne). Wymieszać w czerwonej cebuli, czerwona papryka, pietruszka, soczewica, czarna fasola, jęczmień, i bulgur.Smak i doprawić dodatkowymi solą i pieprzem według uznania; przechowywać w lodówce aż do podania i przechowywać resztki w lodówce do 4 dni.