Sałatka z dzikim ryżem i żurawiną
Sałatka z dzikiego ryżu i żurawiny może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 96 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać sól, cukier, orzechy włoskie, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sałatka Z Dzikiego Ryżu Żurawinowego, sałatka z dzikiego ryżu z żurawiną i squashem, oraz Sałatka z dzikiego ryżu, orzechów pekan i żurawiny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-do 6-quart patelni, połączyć dziki ryż, sól i 1 litr wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest tender do gryzienia i większość ziaren po prostu podzielić otwarte, 45 do 60 minut.
Odcedzić w durszlaku i ostudzić.
Tymczasem, rozprzestrzeniać orzechy włoskie w patelni do pieczenia i tosty w 325 regularne lub Piec konwekcyjny, aż lekko złoty pod Skórki, o 10 protokół. Grubo posiekać. Żurawinę posortować, odrzucając wszelkie łodygi i posiniaczone lub zbutwiałe owoce; każdą żurawinę pokroić na pół (patrz UWAGI).
Na patelni 2-do 3-quart na średnim ogniu wymieszaj cukier i 1/2 szklanki wody, aż cukier się rozpuści i mieszanina się zagotuje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z połową żurawiny. Delikatnie mieszaj od czasu do czasu, aż wnętrze żurawiny stanie się czerwone, ale nadal będzie twarde, przez 8 do 12 minut(patrz UWAGI).
Wlać przez drobny sitko do miski, zastrzegając syrop żurawinowo-cukrowy.
W dużej misce delikatnie wymieszaj dziki ryż, połówki żurawiny, olej i ocet. Wymieszać 2 łyżki syropu żurawinowego; smak i dodać do 1/4 szklanki więcej syropu, aby osłodzić i zwilżyć sałatkę według uznania (rezerwy pozostałego syropu do innych zastosowań). Przykryć i schłodzić przez co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia(patrz UWAGI).
Wymieszać wszystkie oprócz 2 łyżki zielonej cebuli, wraz z orzechami włoskimi i suszoną żurawiną (jeśli używasz).
Posypać pozostałą zieloną cebulą tuż przed podaniem.