Sałatka z dzikiego ryżu z żurawiną i orzechami pekan

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z dzikiego ryżu z żurawiną i orzechami pekan. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 709 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka brązowego ryżu ryż mix, zielona cebula, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z dzikiego ryżu z żurawiną i orzechami pekan, Sałatka z dzikiego ryżu z żurawiną, morelami i pekanami, oraz Sałatka z dzikiego ryżu i komosy ryżowej z grzybami, żurawiną i orzechami pekan.
Instrukcje
Zrób ryż: użyj ilości wody do ryżu zgodnie z instrukcjami na opakowaniu ryżu. Zazwyczaj prosty brązowy ryż jest stosunek 1: 2 ryżu do wody. Prosty dziki ryż to stosunek 1: 3 dzikiego ryżu do wody. Do tej mieszanki ryżu brązowego dzikiego ryżu, który dostałem z pojemnika (bez opakowania) użyłem proporcji 1 szklanki ryżu do 2 1/3 szklanki wody.
Doprowadzić ryż, 1/2 łyżeczki soli i wody do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować przez 50 minut. Nie mieszać. Nie odkrywaj.
Wyjąć z pieca i odstawić, przykryte przez 10 minut.
Następnie odkryć, puch się widelcem i ostudzić do temperatury prawie pokojowej.
Wymieszaj ryż z suszoną żurawiną, pekanami, zieloną cebulą: w średniej wielkości misce do serwowania wymieszaj ryż, żurawinę, pekany i zieloną cebulę.
Przygotuj dressing: w osobnym słoiku wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, skórkę pomarańczową oraz sól i pieprz do smaku.
Tuż przed podaniem wymieszać dressing z mieszaniną ryżu.
Podawać w temperaturze ciepłej, schłodzonej lub pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.