Sałatka z dzikiego ryżu z żurawiną i orzechami pekan

Sałatka z dzikiego ryżu z żurawiną i orzechami pekan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z dzikiego ryżu z żurawiną i orzechami pekan. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 709 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka brązowego ryżu ryż mix, zielona cebula, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z dzikiego ryżu z żurawiną i orzechami pekan, Sałatka z dzikiego ryżu z żurawiną, morelami i pekanami, oraz Sałatka z dzikiego ryżu i komosy ryżowej z grzybami, żurawiną i orzechami pekan.

Instrukcje

1
Zrób ryż: użyj ilości wody do ryżu zgodnie z instrukcjami na opakowaniu ryżu. Zazwyczaj prosty brązowy ryż jest stosunek 1: 2 ryżu do wody. Prosty dziki ryż to stosunek 1: 3 dzikiego ryżu do wody. Do tej mieszanki ryżu brązowego dzikiego ryżu, który dostałem z pojemnika (bez opakowania) użyłem proporcji 1 szklanki ryżu do 2 1/3 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
2
Doprowadzić ryż, 1/2 łyżeczki soli i wody do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować przez 50 minut. Nie mieszać. Nie odkrywaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Wyjąć z pieca i odstawić, przykryte przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4
Następnie odkryć, puch się widelcem i ostudzić do temperatury prawie pokojowej.
5
Wymieszaj ryż z suszoną żurawiną, pekanami, zieloną cebulą: w średniej wielkości misce do serwowania wymieszaj ryż, żurawinę, pekany i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Przygotuj dressing: w osobnym słoiku wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, skórkę pomarańczową oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
7
Tuż przed podaniem wymieszać dressing z mieszaniną ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Podawać w temperaturze ciepłej, schłodzonej lub pokojowej.

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn