Sałatka z dzikiego ryżu, orzechów pekan i żurawiny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj dzikiego ryżu, orzechów pekan i sałatki żurawinowej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, liście pietruszki, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Z Dzikiego Ryżu Żurawina Pekan, Creamy Chicken & Cranberry-Pecan Wild Rice, oraz Żurawina, Morela i pekan Dziki Ryż Pilaf (gf + Vegan).
Instrukcje
Umieść ryż w sitku o drobnych oczkach i spłucz pod zimną bieżącą wodą, aby zmyć kurz lub brud.
Umieść ryż i odmierzoną wodę w średnim rondlu i zagotuj na dużym ogniu. Przykryj szczelną pokrywą i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie większość wody, a ziarna spuchną (niektóre mogą się rozdzielić, aby odsłonić swój biały rdzeń), około 30 do 60 minut. (Ogólnie rzecz biorąc, im dłuższe i ciemniejsze są ziarna ryżu, tym dłużej muszą gotować.) Jeśli po zakończeniu ryżu pozostanie jakiś płyn, odcedzić ryż przez durszlak. Powrót go do rondla, puch widelcem, i gotować, odkryte, na małym ogniu, aby nadmiar płynu odparować, o 1 minutę.
Przełożyć ryż do dużej, niereaktywnej miski.
Dodaj pekan, żurawinę i pietruszkę. Przerabiać dressing, mżawka go na mieszaninę ryżu, i wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone i smaki mają stopione, co najmniej 1 godzinę.