Sałatka z dzikiego ryżu i ciecierzycy z szynką
Sałatka z dzikiego ryżu i ciecierzycy z szynką to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 387 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szynkę, szalotki, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Ciecierzycy , Goji I Dzikiego Ryżu, Bezglutenowe rodzynki i żurawina & ciecierzyca (lub orzech) Dziki Ryż Dressing-farsz, oraz Sałatka z dzikiej rukoli i ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży rondel trzy czwarte pełne wody i doprowadzić do wrzenia.
Dodać dziki ryż i 1 łyżka soli i gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, aż ryż będzie miękki i większość ziaren po prostu podzielić, 50 minut.
Odcedzić i opłukać ryż pod zimną wodą, a następnie ponownie odcedzić.
W międzyczasie, w dużej misce, ubić sok z cytryny, ocet, musztarda,miód, curry, kminek i cayenne.
Dodać oliwę z oliwek i ubijać do połączenia. Wrzucić ciecierzycę, szynka, szalotki, rodzynki i dziki ryż. Doprawić sałatkę solą, pieprzem i ostrym sosem, przelać do miski i podawać.