Sałatka z dyni miodowej z grzankami z szałwii
Sałatka z dyni miodowej z grzankami z szałwii może być tylko przystawką, której szukasz. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 136 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jeśli masz granny smith jabłko-połówki, masło, olej z prażonych pestek dyni i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa dyniowa z grzankami z szałwii na zakwasie, Babeczki z dyni kukurydzianej z miodowym masłem szałwiowym, oraz Grzanki z szałwią i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wrzucić dynię z miodem i roztopionym masłem.
Rozłóż dynię na blasze do pieczenia i piecz przez około 35 minut, lub tylko do miękkości; ostudzić.
Ułóż chleb na blasze i piecz w piekarniku z dynią przez około 5 minut lub do lekko upieczonego tostu.
Obficie posmaruj toasty olejem z pestek dyni i natrzyj liśćmi szałwii.
Rozłóż pestki dyni na talerzu ciasta; tosty w piekarniku przez około 3 minuty, lub aż pachnące.
W misce wrzucić jabłko z 1/2 łyżki octu. W innej misce wrzucić dynię z pozostałym 1 1/2 łyżki octu. Doprawić solą i pieprzem.
Ustaw crouton na każdym talerzu i top z plasterkami jabłka. Łyżka sałatki z dyni i posiekane persimmon na plastry jabłka.
Udekorować prażonymi pestkami dyni i podawać.