Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Sól dorsz, ziemniaki i sałatka z fasoli szparagowej może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz paprykę, cebulę, yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z fasoli szparagowej i ziemniaków, Sałatka Z Fasoli Szparagowej, oraz Sałatka Z Grzybami I Fasolą Szparagową.
Instrukcje
1
Na wolnym ogniu Wrzuć duży rondel z wodą i wrzuć nasączonego solą dorsza. Gotować, aż dorsz sól zaczyna się otwierać i płatki, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz Solny
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Usuń sól dorsza z wody za pomocą łyżki szczelinowej lub skimmera i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Palcami płatki dorsza na kawałki około 11 / 2 cali, usuwając wszelkie kości i skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Skimmer
3
Ziemniaki szoruj, umieść w dużym rondlu i dodaj wystarczającą ilość zimnej, osolonej wody, aby przykryć je co najmniej czterema palcami. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować ziemniaki do miękkości, ale nie mushy, o 35 protokół. Sprawdź je ostrożnie pod koniec gotowania i wyjmij je przed podzieleniem kurtki. Gdy tak się stanie, ziemniaki mogą zostać zalane wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Odstawić ziemniaki, aż będą wystarczająco chłodne, aby obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
5
Podczas gdy ziemniaki gotują, gotować fasolkę szparagową lub fasolkę szparagową w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż al dente, miękkie, ale twarde, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Odcedzić i bardzo krótko spłukać pod zimną bieżącą wodą. Jeśli używasz fasolki szparagowej, podziel je na pół, ściskając jeden koniec fasoli i ciągnąc połówki od siebie, rezerwując dowolną z małych fasolek, które wyskoczą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Fasola
Woda
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
7
Złóż sałatkę, gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe. Obrać ziemniaki, pokroić je około 1 / 2 cala grubości, i umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodaj fasolkę szparagową, czerwoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki i sól dorsza. Można dodać cały dorsz sól w tym momencie, lub odstawić niektóre z większych kawałków do dekoracji górnej części gotowej sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Cebula Czerwona
Dorsz Solny
Pietruszka-nać
9
Skropić wszystkie oprócz 3 łyżki oliwy na sałatkę i wrzucić delikatnie, aby pokryć składniki oliwą z oliwek, ale zachować kawałki soli dorsza tak duże, jak to możliwe. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Dorsz Solny
Olej Do Smażenia
10
Pozostałe 3 łyżki oliwy ubić octem, solą i pieprzem do smaku. Ułóż sałatkę na środku dużego talerza lub podziel ją między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Ocet
11
Posypać sałatkę winegretem i udekorować solą dorsza i gałązkami pietruszki, jeśli chcesz.