Sałatka z dorsza, ziemniaków i fasoli szparagowej
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Sól dorsz, ziemniaki i sałatka z fasoli szparagowej może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz paprykę, cebulę, yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z fasoli szparagowej i ziemniaków, Sałatka Z Fasoli Szparagowej, oraz Sałatka Z Grzybami I Fasolą Szparagową.
Instrukcje
Na wolnym ogniu Wrzuć duży rondel z wodą i wrzuć nasączonego solą dorsza. Gotować, aż dorsz sól zaczyna się otwierać i płatki, o 8 protokół.
Usuń sól dorsza z wody za pomocą łyżki szczelinowej lub skimmera i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Palcami płatki dorsza na kawałki około 11 / 2 cali, usuwając wszelkie kości i skórę.
Ziemniaki szoruj, umieść w dużym rondlu i dodaj wystarczającą ilość zimnej, osolonej wody, aby przykryć je co najmniej czterema palcami. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować ziemniaki do miękkości, ale nie mushy, o 35 protokół. Sprawdź je ostrożnie pod koniec gotowania i wyjmij je przed podzieleniem kurtki. Gdy tak się stanie, ziemniaki mogą zostać zalane wodą.
Odstawić ziemniaki, aż będą wystarczająco chłodne, aby obrać.
Podczas gdy ziemniaki gotują, gotować fasolkę szparagową lub fasolkę szparagową w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż al dente, miękkie, ale twarde, 6 do 8 protokół.
Odcedzić i bardzo krótko spłukać pod zimną bieżącą wodą. Jeśli używasz fasolki szparagowej, podziel je na pół, ściskając jeden koniec fasoli i ciągnąc połówki od siebie, rezerwując dowolną z małych fasolek, które wyskoczą. Odstawić.
Złóż sałatkę, gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe. Obrać ziemniaki, pokroić je około 1 / 2 cala grubości, i umieścić w dużej misce.
Dodaj fasolkę szparagową, czerwoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki i sól dorsza. Można dodać cały dorsz sól w tym momencie, lub odstawić niektóre z większych kawałków do dekoracji górnej części gotowej sałatki.
Skropić wszystkie oprócz 3 łyżki oliwy na sałatkę i wrzucić delikatnie, aby pokryć składniki oliwą z oliwek, ale zachować kawałki soli dorsza tak duże, jak to możliwe. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pozostałe 3 łyżki oliwy ubić octem, solą i pieprzem do smaku. Ułóż sałatkę na środku dużego talerza lub podziel ją między talerze.
Posypać sałatkę winegretem i udekorować solą dorsza i gałązkami pietruszki, jeśli chcesz.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;