Sałatka z czerwonej maślanej sałaty i rukoli z mandarynkami i jajkami ugotowanymi na twardo
Czerwona sałata Maślana i sałatka z rukoli z mandarynkami i jajkami na twardo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Mieszanka rukoli, oliwy z oliwek, soli morskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka szpinakowa z jajkami ugotowanymi na twardo, Sałatka z sałatą szparagową i maślaną, oraz Sałata Maślana I Wiosenna Sałatka Warzywna.
Instrukcje
Wymieszać sok z mandarynek, skórkę z mandarynek, sól morską i oliwę z oliwek.
Opłukać i osuszyć rukolę i czerwoną sałatę maślaną. Umieścić w misce i wrzucić delikatnie, ale dokładnie z wystarczającą ilością opatrunku do płaszcza.
Dodaj mandarynki i grzanki; wrzucić tylko do wymieszania. Sałatkę podzielić między talerze (lub podawać na talerzu, jeśli chcesz).
Do każdego talerza dodaj ćwiartowane jajko ugotowane na twardo i skrop jajka odrobiną więcej dressingu.