Sałatka z czarnej fasoli, kukurydzy i pomidorów

Sałatka z czarnej fasoli, kukurydzy i pomidorów
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Czarna fasola, kukurydza i sałatka z pomidorów może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 386 kalorii, 12g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 minuty. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bulion z kurczaka, sok z limonki, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z czarnej fasoli, kukurydzy i pomidorów, Sałatka Z Pomidorów, Awokado, Kukurydzy I Czarnej Fasoli, oraz Sałatka z pieczonej kukurydzy, czarnej fasoli i pomidorów.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Sałatka: na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę, sól, wędzoną paprykę i pieprz cayenne, jeśli używasz. Gotować przez 6 do 8 minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
CebulaCebula
SólSól
4
Dodać ziarna kukurydzy i liść laurowy. Gotować, stale mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Liście LauroweLiście Laurowe
5
Dodaj bulion i czarną fasolę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarna FasolaCzarna Fasola
BulionBulion
6
Dodać pomidory i jicama i mieszać do ogrzania przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
JicamaJicama
7
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dressing: w małej misce, połączyć sok z cytryny, sok z limonki, nektar z agawy (lub syrop klonowy, jeśli używasz), Skórka z cytryny, i skórka z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgawaAgawa
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Ubić oliwę z oliwek, aż mieszanina będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wyjąć liść laurowy i umieścić sałatkę w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Wlać sos na sałatkę i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
12
Udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Składniki

33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanektar z agawy lub 2 łyżki syropu klonowegonektar z agawy lub 2 łyżki syropu klonowego8501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.czarna fasola, opłukana i osuszonaczarna fasola, opłukana i osuszona1Batoniki toffi Heathpieprz cayenne, opcjonalniepieprz cayenne, opcjonalnie1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm1suszony liść laurowysuszony liść laurowy4kłosy kukurydza, ziarna usunięte lub 2 szklanki zamrożone i rozmrożone ziarna kukurydzykłosy kukurydza, ziarna usunięte lub 2 szklanki zamrożone i rozmrożone ziarna kukurydzy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje jicama, obrane i pokrojone w kostkę na 1/4 cala (ouncje jicama, obrane i pokrojone w kostkę na 1/4 cala (o12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasrebrne nonpareilesrebrne nonpareile23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calalekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę3Batoniki toffi Heath1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty2pomidory, posiekanepomidory, posiekane
TrudnośćŚredni
Gotowe W24 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn