Sałatka z cytrusów i awokado z miodowym winegretem
Sałatka z cytrusów i awokado z miodowym winegretem to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mak, olej roślinny, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Z Awokado Z Cytrusowym Winegretem, Sałatka z awokado i buraków z cytrusowym winegretem, oraz Sałatka z rukoli z awokado cytrusowe Vinaigrette.
Instrukcje
W małej misce ubijamy miód z sokiem z limonki, olejem, kwaśną śmietaną i octem. Wymieszać z makiem i doprawić solą i pieprzem.
Na małej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Za pomocą ostrego noża obierz grejpfruty i pomarańcze, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad dużą miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje. Zastrzegamy sok grejpfrutowy i pomarańczowy do innego użytku. Poklep sekcje cytrusowe suchymi ręcznikami papierowymi i odstaw je do miski.
Dodać awokado, kozi ser i rukolę do miski i wrzucić delikatnie.
Dodać mielony szczypiorek, prażone orzeszki piniowe i miód dressing i wrzucić ponownie.