Sałatka z cykorii, granatu i fety
Sałatka z cykorii, granatu i fety to bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 203 kalorie, 7G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga octu winnego, rukoli, granatu i oliwy z oliwek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z cykorii, mandarynek i granatów, Sałatka Z Granatu Feta, oraz Sałatka feta śródziemnomorska z sosem z granatów.
Instrukcje
W dużej misce do serwowania, wrzucić razem liście sałaty. Wciśnij ćwierć nasion granatu przez drobne sito nad miską, aby złapać sok.
Wymieszaj oliwę z oliwek, ocet i trochę przypraw do soku, aby zrobić dressing, a następnie dodaj do liści z pozostałymi nasionami i fetą.
Rzuć i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.