Sałatka z curry z sosem Mango
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Curry przegrzebek Sałatka z sosem Mango może być super przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka nasion kopru włoskiego, nasiona strąków kardamonu, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Curry Przegrzebek-Sałatka Jabłkowa, Sałatka Z Przegrzebków, Mango I Awokado, oraz Sałatka Zapiekana Z Mango I Winegretem Owocowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast kardamon, kminek i nasiona kopru włoskiego z rozdrobnionej czerwonej papryki na umiarkowanym ogniu, aż przyprawy są pachnące, o 1 minutę.
Przełożyć do młynka do przypraw i ostudzić. Zmielić na proszek.
W małej misce wymieszać zmielone przyprawy z oliwą z oliwek, octem, szalotką i czosnkiem i doprawić solą i pieprzem. Wymieszaj mango.
Doprawić przegrzebki solą i pieprzem. Na dużej patelni, rozgrzać olej roślinny, aż się połysk.
Dodaj przegrzebki i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane, o 2 protokół na stronę.
Przenieś podsmażone przegrzebki na duży talerz.
W dużej misce, połączyć rukolę, pomidory i jicama.
Dodaj połowę Mango dressing i wrzucić dobrze. Usypać sałatkę z rukoli na talerzach i ułożyć podsmażone przegrzebki na wierzchu.
Skropić przegrzebki z pozostałym sosem mango i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.