Ciepłe krewetki i sałatka Escarole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 33g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, krewetki, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciepła sałatka z Escarole i pieczarkami, Ciepła sałatka Escarole z groszkiem śnieżnym i kiełbasą, oraz Escarole z boczkiem, daktylami i ciepłym winegretem orzechowym.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej i masło na dużej patelni overmedium ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj anchois i gotować, zacierania z tyłu łyżki, untilanchovies rozpuścić i formy pasty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
3
Dodać czosnek i kapary; gotować, stale mieszając, aż garlicis pachnące, ale nie Brązowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary
Czosnek
4
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
5
Dodaćradzi i gotować, często podrzucając, Dot. crisp-przetargu, o 3 protokół.
6
Dodaj krewetki; gotować, rzucając od czasu do czasu, aż justcooked przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
7
Dodaj połowę escarole i wrzucić untilbeginning więdnąć, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Escarole
8
Dodremaining escarole i wrzucić, aż zwiędnie, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Escarole
9
Zdjąć z ognia.
10
Dodaj parmezan i sok z cytryny. Przyprawy z solą i pieprzem; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Parmezan
11
W porcji: 300 kalorii, 14 g tłuszczu, 4 g błonnika
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.