Sałatka z Chayote i serc palmowych
Sałatka z Chayote i serc palmowych może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 202 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jeśli masz sok z limonki, serca palmowe, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z Chayote i serc palmowych, Sałatka z Chayote i serc palmowych Cebiche, oraz Serduszka z palmy z karczochami, ogórkiem, pomidorem i awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z 1/2 łyżeczki soli za pomocą boku dużego ciężkiego noża.
W dużej misce wymieszać sok z limonki, olej i pastę czosnkową, następnie dodać cebulę, podrzucając do płaszcza.
Połowę chayotes wzdłuż, następnie obrać obieraczką do warzyw i wyjąć pestki łyżką.
Pokroić chayotes poprzecznie na plastry o grubości 1/3 cala, a następnie połówki plastrów wzdłuż, aby patyki o grubości 1/3 cala (patyki nie będą jednolite).
Gotować chayotes w garnku 4-do 6-quart wrzącej osolonej wody, aż chrupiące-miękkie, o 6 protokół.
Dobrze osuszyć w durszlaku, a następnie, jeszcze gorący, wrzucić opatrunkiem. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Pokrój serca dłoni po przekątnej w plastry o grubości 1/4 cala, a następnie dodaj do mieszaniny chayote wraz z selerem naciowym, pietruszką, kolendrą i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Delikatnie rzucaj.
Sałatkę, bez ziół, można zrobić 3 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej i wymieszać zioła przed podaniem.