Sałatka z buraków trójkolorowych z winegretem wiśniowym

Trójkolorowa sałatka z buraków z winegretem wiśniowym to danie dodatkowe dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 361 kalorii . Za 7,02 USD za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup szyfonową sałatkę z liści jarmużu, wiśni, sera koziego i kilku innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, laktoowowegetariańską i pierwotną . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 68% . Ta ocena jest całkiem niezła. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach Blast Of Color Mexican Stuffed Bell Peppers , Beet and Blue Cheese Salad with Citrus Vinaigrette Dressing oraz California Tri-Tip w stylu Santa Maria .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Buraki: Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Rozłóż duży arkusz folii aluminiowej na naczyniu do pieczenia i równomiernie rozłóż buraki na blasze.
Skropić odrobiną oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Przykryć drugim arkuszem folii i zagiąć, aby uszczelnić brzegi. Nakłuć górę, aby umożliwić ucieczkę pary.
Włożyć do piekarnika i piec, aż buraki będą miękkie, około 30–45 minut.
Wyjmij z piekarnika. Pozostaw do ostygnięcia w folii przed poluzowaniem skórek i wyrzuceniem. Pokrój obrane buraki na ćwiartki i umieść w dużej misce.
Odcedź wiśnie i posiekaj je grubo.
Ubij octy (w tym czerwony ocet winny z wiśni) i wiśnie, powoli wlewając oliwę z oliwek, aby lekko się zemulgowała. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do czasu użycia.
Do sałatki: ciepłe buraki polej sosem winegret wiśniowym.
Dodaj jarmuż, pestki dyni, ser kozi i miętę, cały czas mieszając. Dopraw solą i pieprzem.