Sałatka z buraków, koziego sera i awokado
Sałatka z buraków, koziego sera i awokado może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 303 kalorie, 7G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, skórkę pomarańczową, rukolę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z buraków, awokado i koziego sera, Sałatka z buraków, koziego sera i awokado, oraz Kolacja: sałatka z buraków, awokado i koziego sera.
Instrukcje
Przyciąć łodygi buraka do 1 cala; delikatnie umyć i umieścić w 3 1/2-qt. rondel z wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu 25 do 30 minut lub do miękkości.
Usunąć buraki z ognia; odcedzić, spłukać i całkowicie ostudzić (około 25 do 30 minut). Buraki obrać i pokroić w ósemki.
Ubić razem skórkę pomarańczową i kolejne 3 składniki. Stopniowo dodawać oliwę w powolnym, stałym strumieniu, ubijając aż do wymieszania.
Wyłożyć półmisek z rukolą. Ułożyć buraki i plastry awokado w naprzemiennych rzędach (po 2) na wierzchu rukoli.
Posypać kozim serem, cebulą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Podawać z pomarańczowym winegretem.
*1 (6-oz.) pakiet fresh Baby szpinak może być zastąpiony.