Sałatka z buraków i rukoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z buraków i rukoli. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 256 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju roślinnego, musztarda dijon, ocet jabłkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Sałatka Z Rukolą I Buraczkami, oraz Sałatka z buraków i rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń zielenie z buraków, pozostawiając około 1/2 cala łodygi. Nie przycinaj ani nie przycinaj korzeni. Buraki dobrze umyć.
Buraki umieścić w rondlu 2-quart; dodać wystarczającą ilość wody, aby przykryć. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić 40 do 50 minut lub do miękkości; odcedzić.
Usunąć skórki z buraków pod bieżącą wodą; buraki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Buraki pokroić w paski julienne; umieścić w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu.
W szczelnie przykrytym pojemniku wstrząśnij olejem, octem, musztardą i cukrem.
Polać buraki. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 12 godzin.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed przygotowaniem sałatki.
Ułóż buraki na 4 talerzach sałatkowych. Wierzch z rukolą i serem.
W razie potrzeby skropić pozostałą mieszaniną oleju.
Posypać orzechami włoskimi.