Sałatka z buraków i czerwonego szczawiu z pistacjami
Sałatka z buraków i czerwonego szczawiu z pistacjami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 245 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz olej pistacjowy, szczaw, brioche, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pesto pistacjowe ze szczawiu z pieczonym łososiem, Sałatka Z Pieczonych Buraków I Pistacji, oraz Sałatka z buraków zielonych i pistacji.
Instrukcje
Rozłóż buraki w naczyniu do pieczenia.
Dodaj 1/2 szklanki wody i przykryj folią. Pieczeń przez 1 1/2 godziny do miękkości.
Ostudzić, następnie obrać buraki i pokroić w kliny i plastry.
W międzyczasie rozłóż kostki brioche na blasze do pieczenia i tosty przez około 8 minut, aż kostki będą złote.
W blenderze połącz pistacje z 3/4 szklanki wody i zmiksuj z dużą prędkością przez 1 minutę. Przecedzić sos do małej miseczki i przechowywać w lodówce do ostygnięcia. (Lekko zgęstnieje podczas dreszczy.) SOS doprawić solą i pieprzem.
W małej misce ubij oliwę z oliwek z olejem pistacjowym i octem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić 3 łyżki winegret z buraków. Łyżkę sosu pistacjowego na talerze. Kopiec buraki w centrum i na górze szczaw.
Skrop pozostałą winegret dookoła i udekoruj grzankami brioche.