Sałatka z buraków, fety i szparagów

Sałatka z buraków, fety i szparagów
Sałatka z buraków, fety i szparagów to bezglutenowe, lacto ovo Wegetariańskie, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 285 kalorii, 14g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka rukoli, fioletowych liści bazylii, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Z Fety Z Buraków, Sałatka z fety i buraków, oraz Sałatka Z Figami, Burakami I Fetą.

Instrukcje

1
Dzień wcześniej: zrób opatrunek.
2
Oregano lub majeranek, szczyptę soli i czosnek włożyć do robota kuchennego i zmiksować na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodaj sok z cytryny i whizz aż będzie gładka. Wymieszać z oliwą z oliwek i doprawić, aby była ostra i trochę słona.Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Dwie godziny przed podaniem: doprowadzić patelnię osolonej wody do wrzenia, dodać szparagi i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Odcedzić i schłodzić pod zimnym kranem. Przykryj i zachowaj spokój.
6
Włóż buraki do dużej miski i wymieszaj z dwumasztami dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać skórkę z cytryny i dymkę, przykryć i przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej z pozostałym dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
8
Podawać: dodać rukolę do buraka i podrzeć bazylią. Wrzucić szparagi i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smak przed dodaniem soli, ponieważ ser jest dość słony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
9
Delikatnie wymieszaj, aby nie farbować wszystkiego na różowo, a następnie włóż do naczynia do serwowania. Pokruszyć ser i wlać pozostały dressing na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Stonestreet Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
Stonestreet Estate Chardonnay
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn