Sałatka Z Buraków, Endywii I Orzechów Włoskich
Sałatka z buraków, endywii i orzechów włoskich to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 155 porcjami. Ta przystawka ma 13 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz połówki orzecha włoskiego, ocet winny, olej z orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Sałatka Z Endywia I Buraków, Sałatka z buraków, awokado i endywii, oraz Sałatka Z Buraków I Burratanu Endive.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do temperatury 177°. buraki umyć w chłodnej wodzie i owinąć pojedynczo w folię aluminiową.
Piec, aż buraki będą bardzo miękkie, około 2 godzin. Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, zdejmij je z folii i obierz, ześlizgując się ze skórek. Przyciąć i odrzucić łodygi i końce korzenia.
Pokroić buraki na pół, a następnie na kliny o grubości 1/2 cala. Schłodzić do temperatury pokojowej.Tymczasem umieścić orzechy włoskie na blasze do pieczenia i tosty, potrząsając patelni od czasu do czasu, o 10 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Umieść ocet w małej niereaktywnej misce. Powoli skropić oliwę z oliwek, stale ubijając, aż do wymieszania, a następnie ubić olej z orzechów włoskich. Doprawić solą i pieprzem.Pokrój każdą endywię na pół wzdłuż, Usuń dolny rdzeń i pokrój połówki endywii w poprzek na 1-calowe kawałki.
Pokrój gruszkę wzdłuż na ćwiartki, usuń rdzeń i pokrój gruszkę wzdłuż na cienkie slices.In duża miska do mieszania, połączyć buraki, orzechy włoskie, endywia, gruszka, ser i pietruszka i wrzucić do mieszania. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj vinaigrette i wrzucić lekko do herbu. Sałatkę podzielić na 4 talerze sałatkowe i podawać natychmiast.