Sałatka z Brązowego Ryżu i Grillowanym Kurczakiem
Sałatka z Brązowego Ryżu i Grillowanym Kurczakiem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 12 g białka i 11 g tłuszczu. Za 1,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9 osobom. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka opcjonalnej sałaty, zielonej cebuli, pietruszki i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipiec. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 45%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak sałatka z ciepłego brązowego ryżu i grillowanych warzyw, sałatka z kurczakiem i brązowym ryżem oraz sałatka z brązowego ryżu, kurczaka i kolendry.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze osiem składników. W małej misce wymieszaj ocet, olej, sok z cytryny, sól i pieprz.
Polej sałatkę i wymieszaj.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce.
W razie potrzeby podawaj w miseczkach wyłożonych sałatą.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Masia de la Luz Cava Brut. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Żywa i intensywna Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu oraz orzeźwiającą kwasowość. Idealne jako aperitif oraz do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.