Sałatka Z Brzoskwiń, Endywii, Rukoli I Migdałów Marcona
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów przystawki, więc dać brzoskwinia, endywia, rukola, i Marconan Sałatka migdałowa spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 794 kalorie. Ten przepis służy 3 i kosztuje $4.48 za porcję. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, ocet sherry, puree z brzoskwiń i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sałatka Z Rukoli Z Figami, Fetą I Migdałami Marconan, Sałatka z rukoli z białym olejem truflowym, migdałami Marconan i ogolonym parmezanem, oraz Sałatka Z Jarmużu I Migdałów Marconan.
Instrukcje
1
W zeszłym tygodniu, kiedy zobaczyłem pierwsze w tym roku organiczne brzoskwinie na rynku w Monterey, piszczałem z zachwytu. Lato jest w drodze! Mój facet od produkcji w Monterey Market powiedział mi, że brzoskwinie są dobre i dokładnie wiedziałem, co chcę zrobić: Sałatka brzoskwiniowa Thomasa Kellera została zarezerwowana, ponieważ dostałam ją Ad Hoc w domu.Przyniosłem do domu sporą torbę brzoskwiń i Otis i Lilah, którzy wydawali się być tak podekscytowani owocami pestkowymi, jak ja, pożarły brzoskwinie natychmiast. Wróciłem na targ po dwie kolejne porcje brzoskwiń, zanim udało mi się zachować wystarczającą ilość owoców z dala od moich głodnych dzieciaków, aby zrobić sałatkę TK.Nic dziwnego, jak na przepis Thomasa Kellera, sałatka była wieloetapowa. Najpierw musiałem zrobić puree z brzoskwini. Zobacz przepis tutaj. Peeling brzoskwiń i wąchanie ich unikalnych perfum sprawiło, że zadanie to worthwhile.My niefrasobliwe podejście w kuchni sprawiło, że poczułem się trochę urażony, że musiałem wykonać tak wiele pracy, aby przygotować sałatkę. Chciałam tylko zjeść wszystkie uwodzicielskie składniki: rukolę, endywię, migdały Marcona i oczywiście brzoskwinie. Zebrałem wystarczająco dużo siły woli, aby dokończyć przygotowanie sałatki.Składniki ad Hoc Thomasa Kellera3 główki białej belgijskiej endywii3 główki czerwonej belgijskiej endywii2 łyżki puree Brzoskwiniowego1 łyżka drobno pokrojonej szalotki1 łyżka drobno posiekanego włoskiego parsley1 / 4 szklanki octu sherry3 / 4 szklanki oliwy z oliwy1 1/2 funta dojrzałych brzoskwińsol i świeży mielony pieprz1 łyżka mielonego szczypiorku2 szklanki rukoli1 / 2 szklanki solonych migdałów Marcona podobnie jak Keller podaje szczegółowe wskazówki dotyczące prostych zadań. W celu przygotowania endywii sugeruje cięcie 1/2 cala od dołu każdej głowicy endywii. Dzięki temu zewnętrzne liście łatwo odpadają od rdzenia. Kontynuuj cięcie podstawy w odstępach 1/2 cala, aż wszystkie liście się poluzują. (Ta technika może być dla Ciebie oczywista, ale zawsze najpierw wydrążałem endywię. Technika TK jest o wiele prostsza i zapewnia ładniejszy wygląd liścia endywii.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały Marcona
Rukola Mała
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
Endive
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
(duża Tuba)
2
Umieść liście endywii w misce z zimną wodą na około 5 minut, aby odświeżyć. Następnie odcedzić i osuszyć liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Endive
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Transfer do dużego bowl.In średnia miska, ubić razem brzoskwiniowy puree, szalotka, pietruszka, i ocet. Następnie powoli ubij w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I Smażenia
4
Brzoskwinie pokroić w plastry o grubości 1/4 cala.Używając ozdób brzoskwiniowych, drobno pokroić w kostkę, aby uzyskać 1/4 szklanki bitów brzoskwiniowych. Do dressingu wymieszać pokrojone w kostkę kawałki brzoskwini. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
5
Mżawka 1/2 dressing po bokach dużej miski gospodarstwa liści endywii. Wrzucić do lekko płaszcz z opatrunkiem. Doprawić solą i szczypiorkiem. Wrzuć rukolę i brzoskwinię, aby pokryć lekką warstwą dressingu.Ułóż sałatkę na półmisku z odrobiną winegret na górze. Przynieś pozostały opatrunek do stołu w misce, aby dodać, jak chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Vinaigrette
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Endive
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
6
Serwuje 6a pyszną kolację: poganie we mnie jedli sałatkę palcami. Poddałam się swoim impulsom i przekształciłam przepis Kellera w taki, który pasował do mojego stylu. Wrzuciłem kilka plastrów rukoli i brzoskwini w sosie TK i umieściłem je i migdał Marcona na kawałku endywii.... elegancka sałatka natychmiast przekształcona w piękne finger food.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
( 23)
Endive
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane