Sałatka Z Brukselki
Sałatka z brukselki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 1 i kosztuje 5,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 234g tłuszczu, oraz w sumie 2382 kalorie. 28 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz żurawinę, olej roślinny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka Z Brukselki, Sałatka Z Brukselki, oraz Twist and Sprout: brukselka z boczkiem Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubić olej roślinny i oliwę z oliwek. W dużej misce ubić miód, ocet, sok z cytryny, skórkę z cytryny, musztardę, czosnek, 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu.
Powoli ubić mieszaninę oleju do mieszaniny octu, aż do połączenia. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę; przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Zrobić sałatkę: w dużej misce wrzucić liście brukselki, suszone jagody i żurawinę, migdały i 1/4 szklanki dressingu. Ułóż sałatkę na talerzu. Wierzch z manchego i doprawić pieprzem.
Podawać z chipsami bajgla, w razie potrzeby.