Sałatka Z Brukselki
Sałatka z brukselki to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz brukselkę, niezaspokojone grzanki, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), Sałatka Z Brukselki, oraz Sałatka Z Brukselki.
Instrukcje
Wypłukać kiełki, odcedzić i wyrzucić przebarwione liście. Używając małego, ostrego noża, przyciąć koniec łodygi każdego kiełka, aby uwolnić warstwę liści ,a następnie wyciągnąć liście z kiełka (Zapisz). Kontynuuj przycinanie i odrzucanie łodygi, odrywając (i oszczędzając) liście, aż tylko około 1/2 cala pozostanie środka kiełka;przetnij tę część na pół wzdłuż. Powtórz, aby oddzielić liście na pozostałych kiełkach.
Boczek pokroić w 1/4 cala kostkę. W 14-calowym wok, 14-calowej patelni lub szerokiej 6-do 8-quart patelni, wymieszać boczek często na średnim ogniu, aż rumiane, o 10 protokół; przenieść z łyżką szczelinową do ręczników papierowych do odsączenia.
Wlać boczek kapie z patelni i rezerwy, w razie potrzeby do opatrunku.
Tymczasem w małej misce wymieszaj 5 łyżek oliwy z oliwek, 5 łyżek octu, szalotki, czosnek, tymianek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Cebulę obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plastry.
Na patelnię wrzucić 1 łyżkę boczku lub dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek; dodać pokrojoną cebulę i 1 łyżkę octu. Mieszać często na średnim ogniu, aż cebula jest zwiotczała i lekko rumiane, o 8 protokół.
Wlać do miski z octem i mieszaniną oliwy z oliwek.
Dodaj kolejną łyżkę kapieli boczku (wyrzuć Pozostałe) lub oliwę z oliwek na patelni na dużym ogniu; gdy jest gorąco, dodaj liście brukselki i mieszaj, aż kuleją, 3 do 4 minut.
Dodać grzanki, boczek, i mieszaniny oleju i octu do patelni; mieszać aż gorące i dobrze wymieszane.
Wlać do szerokiej miski i posypać posiekanym jajkiem.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.