Sałatka z brokułami i papryką
Sałatka z brokułami i papryką może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 129 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, brokuły, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 14 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Lekka i chrupiąca Sałatka z brokułów i papryki, Pieczone brokuły i czerwona papryka, oraz Brokuły i czerwona papryka Saute dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kwiaty z brokułów. Przycinać kwiaty na kawałki 1-calowe; przycinać łodygi, obrać i pokroić w kawałki 1-calowe.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać brokuły i gotować do miękkości, ale nie mushy, 3 do 4 protokół.
Spuścić w durszlaku pod zimną bieżącą wodą. Brokuły osuszyć ręcznikami papierowymi.
W dużej misce, połączyć musztardę, ocet, sól i pieprz.
Ubij razem, aż sól się rozpuści, a następnie powoli dodaj olej, stale ubijając, aż do wymieszania i zagęszczenia.
Tuż przed podaniem, dodać brokuły i papryki do miski z vinaigrette. Wrzucić, aż warzywa są dokładnie pokryte opatrunkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać w temperaturze pokojowej, lub przykryć i przechowywać w lodówce służyć zimno.