Sałatka z Bresaoli i dzikiej rukoli
Przepis na sałatkę Bresaolan i dziką rukolę można przygotować w około 20 minut. Ten przepis służy 4. Za 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 273 kalorii, 12g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka młodych buraków, soli i pieprzu, chrzanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 33%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z dzikiej rukoli i grillowanej kukurydzy, Przepis Na Spaghetti Z Dziką Rukolą I Chili, oraz Sałatka Z Rukolanu I Bresaoli.
Instrukcje
Usuń liście z młodych buraków, a następnie ugotuj buraki, aż będą miękkie.
Umytą dziką rakietę połóż na talerzu do serwowania i posyp małymi umytymi liśćmi buraków. Pokrój duże buraki do miski, a następnie dodaj mniejsze, które pozostały w całości.
Dodaj ocet z czerwonego wina, creme fraiche i sól i dobrze wymieszaj.
Umieść buraki na rukoli i skrop sosem. Ułóż bresaolę na sałatce, a następnie zetrzyj na chrzanie.
Posyp solą i pieprzem i wykończ wiórkami parmezanu i mżawką oliwy z oliwek.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut]()
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.