Sałatka z boczkiem, serem pleśniowym i płaską patelnią
Sałatka z boczkiem i serem pleśniowym Flat Iron to danie główne dla 1 osoby. Za 32,6 USD za porcję przepis ten pokrywa 85% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i דל פחמימות,zny zawiera 5917 kalorii , 340 g białka i 468 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką młode sałatki, boczek, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Marynowany stek z płaskiego żelaza , pizza z płaskim chlebem ze złotymi ziemniakami i karmelizowaną cebulą oraz Masala Roti/chapati (pikantny indyjski płaski chleb) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Natrzyj steki z płaskiego żelaza sosem Worcestershire, solą i pieprzem; odstaw.
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni. Smaż na średnio-wysokim ogniu, aż będzie równomiernie brązowy i chrupiący.
Wyjmij boczek z patelni i odstaw na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby go ostudzić. Pozostaw tłuszcz na patelni.
Rozgrzej tłuszcz z boczku na średnio-wysokim ogniu, aż zacznie dymić.
Umieść płaskie steki w gorącym tłuszczu i smaż, aż będą gotowe do pożądanego stopnia wysmażenia, 3 do 4 minut z każdej strony dla średniego. Po upieczeniu wyjmij steki i trzymaj je w cieple.
Umieść sałatę lodową, czerwoną sałatę liściastą i młode liście w dużej misce sałatkowej. Wymieszaj z dressingiem z sera pleśniowego, a następnie posyp serem pleśniowym i cheddarem. Pokrusz boczek i posyp nim wierzch. Pokrój cienki plasterek płaskiego steka i ułóż na sałatce.