Sałatka z boczkiem, jajkiem i ogórkiem
Sałatka z boczkiem, jajkiem i ogórkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką wodę, cukier, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Boczek z jajkiem makaron z serem, California Śniadanie Wrap (Awokado, Jajko, Boczek I Więcej!), oraz Sałatka Z Ogórków Z Boczkiem I Serem Pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz ogórki z octem, wodą, masłem i cukrem i doprowadź do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 5 minut. Odkryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje i ogórki są chrupiące-delikatne, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 8 protokół.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach. Smażyć jajka na tej samej patelni, aż żółtka są miękkie, ale nie cieknące.
Jajka przełożyć na deskę do krojenia i grubo posiekać.
Jajka delikatnie wymieszać z ogórkami. Grubo pokruszyć w boczku i wrzucić delikatnie. Łyżka sałatki na talerze, posypać natką pietruszki i podawać z grzankami.