Sałatka z bekonem i jajkiem

Przepis na Sałatkę z bekonem i jajkiem można przygotować w około 25 minut. Za 1,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis zawiera 269 kalorii, 13 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga koszernej soli i świeżo mielonego pieprzu, octu szampańskiego, jajek wiejskich i szalotki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Sałatka z bekonem, jajkiem i serem, jajkiem, Sałatka szpinakowa z boczkiem, karmelizowaną cebulą, grzybami i serem pleśniowym w sosie z bekonu z dodatkiem jajka na twardo oraz Sałatka szpinakowa z sosem Bekon, karmelizowana cebula, grzyby i ser pleśniowy w sosie z bekonu z patelni z jajkiem na twardo.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Smażyć kawałki bekonu na dużej patelni na średnim ogniu, aż będą chrupiące; przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym do odsączenia.
Dodaj szalotki na patelnię i smaż, aż zmiękną, 2 do 3 minut.
Wlać 2 łyżki octu, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Na dużej patelni zagotuj około 6 szklanek wody i 1 łyżkę octu, aby delikatnie zagotować. Rozbijaj jajka, po jednym i delikatnie wrzucaj je do wody. Gotuj, aż białko się zetnie, ale żółtko będzie nadal płynne, około 1 1/2 do 2 minut.
Dodaj frisee i kawałki chrupiącego bekonu do ciepłego sosu na patelni, dopraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj. Rozłóż usmażoną frytkę i bekon na 4 talerzach; na wierzch połóż jajko w koszulce i dopraw solą i pieprzem do smaku.