Sałatka z bakłażana z kminkiem i świeżymi ziołami
Sałatka z bakłażana z kminkiem i świeżymi ziołami to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 125 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, kolendrę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Ze Świeżych Ziół I Zieleni Ze Smażonym Bakłażanem, Sałatka ze świeżych ziół i zieleni ze smażonym bakłażanem, oraz Grillowany bakłażan z winegretem czosnkowo-kminkowym z fetą i ziołami.
Instrukcje
Umieść bakłażany na dużej blasze do pieczenia i nakłuj je w kilku miejscach nożem.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 1 godzinę, lub do poczernienia i miękkości. Wyjmij miąższ ze skórek, wyrzuć większość nasion i drobno posiekaj miąższ.
Odcedzić w durszlaku, naciskając lekko, aby wydobyć jak najwięcej wilgoci.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni.
Dodać pomidory, czosnek i szczyptę soli. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż gruby i sosny, o 15 protokół.
W dużej misce, połączyć bakłażany, sos pomidorowy, pietruszka, kolendra, sok z cytryny, kminek, papryka i cayenne i doprawić solą.
Rozłóż sałatkę z bakłażana na dużym talerzu. Oliwki rozsypać na wierzchu i podawać.