Sałatka z awokado i homara
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z awokado i homara. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 255 kalorii, 18g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka homarów, cukier, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z homara, awokado i grejpfruta, Sałatka z homara, awokado i fety z cytrynowym winegretem, oraz Grillowane ogony homara z sałatką z nektarynki i awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą wodą, gotować homary, aż staną się jasne czerwone, o 13 protokół.
Odcedzić i ostudzić. Odkręć ogony i pazury. Złamać pazury i usunąć mięso; pokroić na duże kawałki. Za pomocą nożyczek kuchennych rozetnij łuski ogona wzdłuż środka i usuń mięso ogona.
Usunąć czarny przewód pokarmowy i wyrzucić.
Pokroić mięso ogona w 1-calowe medaliony. Przykryć i schłodzić mięso homara.
W dużej misce, połączyć ocet z sosem sojowym, imbir i cukier.
Ubijamy olej do emulgowania, następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Dodać rukolę i homara i wrzucić delikatnie, następnie dodać awokado i wrzucić tylko do ubranego.